Tuki

This page is also in English

Mobie Forum ei ole tavallinen webinaari, vaan interaktiivinen webfoorumi. Sen kaikki esitykset on tallennettu ennalta sen vuoksi, että esiintyjät ja näytteilleasettajat voivat keskittyä koko tapahtuman ajan vastamaan kävijöiden kysymyksiin, keskustelemaan sekä verkostoitumaan heidän kanssaan.

Palvelu sisältää jokaisen puhujan ja näytteilleasettajan oman esityssivun lisäksi jokaisen esiintyjän oman some-ryhmän ja keskustelufoorumin, sekä lisäksi henkilökohtaisen virtuaalisen videoneuvotteluhuoneen. Voit käydä kahdenvälisiä videoneuvotteluja videoneuvotteuhuoneen ns. Breakout huoneissa.

Palvelu on avoinna kaikille kävijöille yhden kuukauden ajan alkaen tapahtuman alusta. Sen vuoksi kannustammekin kaikkia osallistujia olemaan aktiivisia keskustelijoita ja verkostoitujia palvelussa. Näin saamme aikaiseksi tapahtuman, joka hyödyttää kaikkia osallistujia mahdollisimman paljon.

1. Yleisohjeet

Jos sinulla on tapahtumaan liittyviä kysymyksiä, niin ole yhteydessä suoraan tapahtumajärjestäjän edustajiin.

 • Reijo Pettinen, DI, IWE (EDUWeldTech Oy)
  puh. +35840 505 4079
  reijo.pettinen@gmail.com
 • Juha Kauppila, koulutuspäällikkö (SHY ry)
  puh. +358 40 557 2939
  juha.kauppila@shy.fi
 • Antti Salminen, professori (Turun yliopisto)
  antti.salminen@utu.fi
 • Angelica Emeleus, toimisto- ja toimitussihteeri (SHY ry)
  angelica.emeleus@shy.fi

Jos kohtaat teknisiä ongelmia, niin kysy SHY Virtual Laserforum 2020 Mobie Oy:n tekniseltä tuelta chatissä, jonka löydät klikkaamalla sivun alalaidassa olevaa “Voinko auttaa” -painiketta. Tekninen tuki päivystää kaikkina kolmena tapahtumapäivänä, 1.-3.9.2020 klo 8:00 – 16:00.


2. Tapahtumakävijän ohjeet

Kirjaudu tapahtumaan saamillasi tunnuksilla käyttäen mieluiten Chrome-selainta. Tapahtuman etusivun ohjelmasta näet kulloinkin käynnissä olevan esityksen. Päästäksesi katsomaan esityksen klikkaa esityksen “Liity tapahtumaan” -painiketta. Aikaisemman tapahtuman pääset katsomaan klikkaamalla “Katso tallenne” -painiketta. Esitykset ovat nähtävilläsi kuukauden ajan.

Esiityjän sivulla oleva video aukeaa klikkaamalla videon käynnistä painiketta.

Esiintyjän videoneuvotteluhuoneeseen pääset klikkamalla sivun oikean ylälaidan “Liity videokeskusteluun” -painiketta (1.) ja someryhmään klikkamalla “Someryhmä” -painiketta (2.). Mikäli esiintyjä on tehnyt keskusteluavauksen omaan keskustelufoorumiinsa, em. painikkeiden alla näkyy “Alustettu keskustelu” -painike.

Katso ohjeet videotilan käytöstä: https://youtu.be/uYYnryIM0Uw.


3. Esiintyjän ohjeet

Mobie Forum on uudenlainen virtuaalinen tapahtumapalvelu ja asiantuntijafoorumi, jossa jokaisella esiintyjällä (puhuja ja näytteilleasettaja) on käytössään omat henkilökohtaiset videoneuvottelutilat ja someryhmät. Jotta tapahtuma toisi lisäarvoa verrattuna tavallisiin webinaareihin, on ensiarvoisen tärkeää että esiintyjät päivystävät omissa tiloissaan ja vastaavat tapahtumakävijöiden kysymyksiin. Laittakaa omalle someseinällenne päivityksiä siitä, kuinka olette tavattavissa esim. videoneuvotteluhuoneessa.

3.1 Some-sovelluksen käyttäminen

Voit käydä keskusteluja tapahtuman osallistujien kanssa ja vastata heidän kysymyksiinsä palvelun Some-sovelluksessa. Voit myös tehdä keskustelualustuksen omaan esitykseesi sovelluksen Foorumi-osiossa saadaksesi aikaiseksi enemmän keskustelua. Katso Some-sovelluksen käyttöohjeet alla olevalta videolta.

Voit lähettää henkilökohtaisia viestejä kaikille tapahtuman esiintyjille, tai osallistujille. Sinun tulee lisätä ao. henkilö ensin kaveriksesi klikkaamalla hänen nimeään ja sen jälkeen henkilön sivun taustakuvan oikeassa laidasssa olevaa “Lisää kaveriksi” -painiketta. Voit kirjoittaa hänelle henkilökohtaisia viestejä sen jälkeen kun henkilö on vahvistanut sinut kaverikseen.

Lähettämästäsi viestistä muodostuu viestiketju, kun henkilö vastaa sinulle.

3.2 Videoneuvottelutilan käyttäminen

Mobie Forum sisältää oman videoneuvottelutilan jokaiselle esiintyjälle ja näytteilleasettajalle kuukaudeksi tapahtuman aloituspäivästä. Voit käydä keskusteluja tapahtuman aikana ja sopia somesovelluksen henkilökohtaisilla viesteillä kahdenvälisistä neuvotteluista tapahtuman jälkeen. Videoneuvottelutila sisältää myös ns. Breakout Roomit (ryhmätyöhuoneet), joita voit asettaa haluamasi määrän ja asettaa niihin jokaiseen halutun käyttöajan. Katso ohjeet videoneuvottelujärjestelmän käyttöön alla olevalta videolta tai englanninkielisenä osoitteesta https://youtu.be/uYYnryIM0Uw. Suosittelemme käyttämään Chrome-selainta!

3.3 Esittelyvideoiden tuottaminen

Tuottaako esittelyvideoiden tekeminen ongelmia? Katso tästä kuinka helposti teet yksinkertaiset esittelyvideot Microsoft PowerPoint-ohjelmalla. Esittelyvideot tulee toimittaa Mobie Oy:lle .mp4-muotoisina videoina. Lähetyksen hoidat parhaiten käyttämällä ilmaista WeTransfer -verkkopalvelua. Lähetä videot osoitteeseen info@mobie.fi.